Halvtonnere dominerer MK-båt Cup i Sarpsborg

Martin Kamperhaugs verft sponser regattaen, og har pusset opp flertallet av deltagerbåtene.

Publisert Sist oppdatert

Martin Kamperhaug ser ut til å lykkes over alle forventninger om et 40-års jubileum for halvtonnere på Hankø i 2023. Siden ideen kom i fjor sommer har østfoldingen samlet inn 20 halvtonnere, og det fleste av disse vil stille til start i MK-båt Cup som arrangeres på lørdag.

Spredt på flere klasser

Det seiles NorRating og tur i shorthanded og med fullt mannskap, så det er fire klasser. NorRating er den største klassen med så langt 19 påmeldte båter. Av disse er 12 halvtonnere. I tillegg er det påmeldt slike båter i turklassene også.

– MK-båt Cup blir et storslagent arrangement med 20 halvtonnere samlet på samme brygge som Ondine, tipper vi får 50 båter til start, sier Kamperhaug. Ondine er en gammel 80-fots maxirater som Kamperhaug også har pusset opp.

Faste merker

MK-båt Cup er en 3-4 timers seilas i området Singlefjorden, hvor banen legges på faste merker eter værmeldingen. Det sosiale rundt regattaen har en viktig rolle.

Det blir som vanlig en skikkelig fest med stor ståhei, matservering og levende musikk, kommer det frem i regattaens seilingsbestemmelser.

PÅMELDT: FramIX, Kongens gamle halvtonner fra 1983 er fremdeles aktiv og er påmeldt.