Soling VM 2024 til Hankø

KNS og Solingklubben i Norge bak vellykket VM søknad.

Publisert Sist oppdatert

KNS bekrefter nå at den internasjonale Soling klubben har tildelt VM for 2024 til KNS som skal arraangere mesterskapet i samarbeid med Norges Solingklubb. Regattaen arrangeres på Hankø fra 24. til 30. juni 2024.

Forhåndspåmelding er nå åpen

Hankø har vært ne ledende arena for internasjonale regattaer i Norge de siste hundre årene. KNS har i samarbeid med Fredrikstad Seilforening Hankø Yacht Club (HYC). utviklet et arrangement der såvel sportslige som sosiale tilbud er godt tatt vare på. Deltakende båter vil ligge fortøyd langs bryggene like utenfor HYC klubbhus.

Seilingen vil foregå utenfor Hankø i åpent farvann, hvor vind, strøm og sjø gjør forholdene krevende, men morsomme å seile på. Ekte Hankøvær byr på sønnavind opp mot 10 ḿ/sek. Da er det ideelt å seile på disse banene.

Kongelig Norsk Seilforening har lange tradisjoner med å arrangere regattaer på Hankø. Den første regattaen fant sted i 1906. I 2022 ble det arrangert vellykte mesterskap for 5.5 meterne og for ORCi, mens det i år skal arrangeres VM for halvtonn-klassen, 40 år etter det vellykte mesterskapet i 1983. Mange av båtene fra dette mesterskapet deltar i årets mesterskap, der rundt 40 båter fra en rekke nasjoner allerede er påmeldt.

Fjorårets Norgesmesterte og bronsvnnere fra Soligens siste OL, Herman Horn Johannessen, Paul Davis og Espen Stokkeland
Soling i frisk seilas
HANKØ: Jan Herman Linge og Solingen på Hankø Yacht Club på 70-tallet. Fra familien Linges arkiv