ANDREPLASS: «White Shadow» har så langt imponert mest av de norske båtene.

«White Shadow» vårt norske håp i EM

Landmark 43 fra Bergen er båten som så langt har seilt best, men det kan bli andre norske medaljer.

Publisert Sist oppdatert

Det ble seilt tre baneseilaser i løpet av onsdagen, og båtene som ikke har lykkes helt har dratt på seg svært mange poeng. Det ble skikkelig Hankø-føre med sol, vind og bølger.

Litt bak

«Ibb» imponerte under havseilasen, men maktet ikke å oppnå like gode resultater under bandeseilasene i dag. De startet greit med en sjette plass, men en 12. plass i andre seilas og tiende i siste var litt under forventningene. «Ibb» ligger nå på en sjetteplass sammenlagt, og er den eneste norske båten blant topp ti i klasse C.

I tet ligger Arcona 340 «Katariina II» fra Estland foran J112E «Matilda 4», også fra Estland, of «Team Pro4u» fra Sverige. Det var J112E sin dag i dag. Det deltar to slike, og de ligger på andre og fjerdeplass sammenlagt.

RASKE: I dag har to J/112 E imponert i klasse C.
PÅ VEI OPP: King 40 «Magic» viste gode takter under baneseilasene.
FORNØYDE: Skipper Torkjel Valland kan være godt fornøyd med innsatsen så langt.

Beste norske

Landmark 43 «White Shadow» har ligget rett bak den tyske Landmark 43 «Intermezzo» i dag, og det norske ligger nå bare tre poeng bak lederbåten. Bak disse to ligger det fire X-41, men ingen norske.

Aasmund Drolsum i King 40 «Magic» hadde en bra dag. King 40 kan beskrives som en mindre utgave av Landmark 43, og fikk en tredje, åttende og sjetteplass i dag. Det har godt at de har klatret fra 15. plass opp til 7. plass i løpet av dagen.

GODKJENT: Gullet kan alt være tapt, og det er tre båter som sloss om sølv. Potti på «Jokerman» henger med.

Jevnt blant de store

«Jokerman» ligger på tredjeplass, men med samme poengsum som båten på andre og på fjerde. Men Halbtrocken 4.5 på første er suveren og båten tok tre seiere i løpet av dagen.

Du finner alle resultatene her.