Hanse 415

Design i første rekke

Hanse 415 er en stor 41-foter. Den «ruver» i hav­­skapet, men spesielt godt utnyttet er ikke plassen.

Publisert Sist oppdatert

I Hanse 415  begynner vi denne gangen under dekk, der vi også begynte før prøveseilasen. Førsteinntrykket er godt; det er lunt og voluminøst. Hanse 415 har flere gode løsninger som gjør livet om bord enkelt og godt, men på oss virket det litt som om designerne har glemt at mannskapet skal ha med seg klær og personlig utstyr for en lengre ferietur i båten. I lugaren forut og i akterlugaren lider båten av å ha lite skapplass, i motsetning til andre båter i samme kategori, som bugner av plass til det lasset du drar med deg på ferie. Plassen under køyene er okkupert av tanker til vann og diesel. Det bør etter vår mening ikke være nødvendig å «bo i bag» i moderne båter primært beregnet for tur- og familieseiling.

Det skal sies at den båten vi prøveseilte ikke var standardversjonen av modellen, men trelugarsvarianten med et toalettbad både i forskipet og i akterskipet. Dette stjeler en del plass, men ifølge importøren bedres dette betydelig om du velger standard båt med to lugarer og kun ett toalett. Naturligvis. Men da sitter du også med en 40-foter med kun fire køyer.

Men fortvil ikke: Det mangler på ingen måte boltreplass for mannskapet under dekk. Langt i fra. Salongen er stor og vipper du opp lemmen på salongbordet, senker kartbordet og legger i en ekstra pute, får du en gedigen spiseplass i salongen. Har du med deg to ekstra krakker, har åtte personer masse albuerom rundt bordet, som måler hele 115 x 163 cm. Eneste minus bordet får, er at det mangler slingrekant. Designmessig fint, men sjøverdighetsmessig ugreit. Sofaen på styrbord side er hele 247 centimeter lang. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her