PRIS: Harald Arnt Holtan ble tildelt pris for årets ildsjel av Per Christian Bordal.

Årets Ildsjel: Harald Arnt Holtan

Seil-Norge er avhenging av ildskjeler, og Sandefjord Seilforening er heldig som har Harald Arnt Holtan.

Harald Arnt Holtan har vært en ildsjel siden tidenes morgen i Sandefjord Seilforening. Han har hatt forskjellige verv opp gjennom årene, men etter foreningens årsmøte i 2023 gikk han av som sekretær. Det vervet har han hatt i mange, mange år. Det sies at Harald ikke er noen digital guru, så alle protokoller og referater blitt utført med sirlig håndskrift.

– Å kunne bidra med noe en selv trives med gjennom mange år, og så oppdage at det åpenbart har betydd noe også for andre, gir en god følelse. Og ikke minst: Lysta til å fortsette får ny næring; så lenge beina bærer og hodet er med, og mitt bidrag er ønsket, så er jeg med, uttaler vinneren etter prisutdelingen. 

Forening med vind i seilene

Tirsdagsregattaene har fått ny vind i seilene i Sandefjord de siste årene. Mye av grunnen til det kan tilskrives Harald og gjengens fine holdning til lavterskel gjennomføring. Harald har vært – og er fortsatt – seilforeningens startsjef på tirsdagsregattaene. Der holder han orden på hvilket løp båtene skal seile, hvor lang tid de kommer til å bruke og om noen starter for tidlig. Og om noen gjør det, finner Harald en god løsning på det.

I tillegg til å bry seg om seilforeningens ve og vel, blir Harald omtalt som en veldig hyggelig kar foreningens medlemmer er veldig glad i og setter stor pris på. Han er en av få som har mottatt foreningens ildsjelpris, «Vel Blåst», to ganger.

Prisen ble delt ut av NSFs generalsekretær Per Christian Bordal under Sandefjord Seilforenings årsmøte denne uken.