KVALITET: Finn et
svaberg og en horisont.
Kanskje med et fyr langt
der ute i synsranden.
KVALITET: Finn et svaberg og en horisont. Kanskje med et fyr langt der ute i synsranden.

Den kortseilte sommeren

Det var den sommeren alle skulle seile til Lofoten. Det var den sommeren jeg ble hjemme og utforsket skjærgården jeg har vokst opp i.

Publisert

Roen har endelig senket seg i Hankøsund. Vannet et flatt og kjettingen på 33 båter peker rett ned. Den ene blå bøyen til Oslofjordens Friluftsråd er midlertidig hjem for tre båter som ligger fender mot fender.

To timer tidligere var det rene autobahn her inne. Alt fra en liten Killing som krysset mellom båtene, til en fossiltørst motorbåt på 62 fot med stereoanlegget på kneppet under maks, hadde passert i løpet av en lang dag. Hundrevis. Kanskje tusenvis med varierende respekt for fart og hekkbølger. Men det var absolutt forventet. Dette var jo sommeren alle måtte være hjemme. Så det er absolutt ingen grunn til å klage på at mange flere har kommet seg på sjøen denne covid-sommeren.

En av de mange gledene ved å ha egen båt er jo at du kan flytte deg hvis naboen blir dum eller gjennomgangstrafikken for stor. Så gjort. En pen medvind fra nord tok oss ut Hankøsund og sydover. På yttersiden av alle holmer, sund og skjær forsvant den konstante motorduren og da vi var på innsiden av Søndre Søster var det nesten bare seilbåter igjen. Bare en fisker som putret inn mot Utgårdskilen med dagens fangst i store kar på dekk. Køen utenfor fiskebutikken inne i den lille fiskelandsbyen ville ikke ha stått forgjeves når trekassene i disken igjen ble fylt opp med ferske hvalerreker.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS