Havets hersker kåres hvert 2. år

Hvert 2. år skal IMOCA 60-klassen kåre sin Ocean Master.

Publisert

HOVEDBILDE: Ocean Sports Management og IOMOCA 60-klassen lanserte sin nye Ocean Master-tittel på Paris-utstillingen. [Foto: OSM]

«Ocean Master» er et nytt begrep som ble introdusert under båtutstillingen i Paris, som pågår nå. Det er navnet på «verdensmesteren» i IMOCA 60-klassen (Open 60), som skal kåres hvert annet år.

Ocean Master består av en serie regattaer – både soloseilaser og doublehanded-seilaser – som tilsammen skal gi en vinner. Serien omfatter blant annet to jorden rundt-regattaer, Barcelona World Race og Vendee Globe.

IMOCA-klassen drives nå i praksis av Open Sports Management, og man har et stort fokus på at klassen skal bli virkelig internasjonal. Open 60-klassen har alltid hatt en sterk fransk forankring, men nå ønsker man at klassen skal vekke interesse hos og følges av et langt større publikum enn bare det franske. Man ønsker også seilere fra mange land velkommen i klassen, og blant dem som forsøker å etablere seg er norske Rune Aasberg og Simen Løvgren.

– Ocean Master skal bli et nytt, kraftig varemerke for IMOCA-klassen som vil gjøre det mulig for oss å samarbeide med nye, kommersielle partnere som ser mulighetene i det vi holder på med. Vi vil investere mye i å bringe alt hva seilerne opplever ute på havet til et publikum som følger dem. Dette skal bli havets Formula 1-sirkus, sa Keith Mills i OSM under lanseringen i Paris.

Powered by Labrador CMS