ÅRETS SEILERE 2019: Helene Næss og Marie Rønningen ble Årets Seilere 2019, men hvem blir det i år? Det blir avslørt 8. desember.
ÅRETS SEILERE 2019: Helene Næss og Marie Rønningen ble Årets Seilere 2019, men hvem blir det i år? Det blir avslørt 8. desember.

NSF avholder digital hedersprisutdeling

Koronaåret forhindrer ikke Norges Seilforbund fra å dele ut årets viktigste hederspriser, men i motsetning til før, blir de overlevert digitalt.

Publisert

Mye er annerledes i koronaåret 2020 – så også utdelingen av Norges Seilforbunds årlige hederspriser. Vanligvis skjer dette med stor ståhei og mange seilere til stede i forbindelse med mesternes mester-arrangementet hver høst, men da dette arrangementet ble avlyst i år, måtte man finne andre løsninger for prisutdelingen.

– Som vanlig vil vi også i år kåre «Årets Seiler», «Årets Junior», «Årets Trener» og «Årets Ildsjel», men gitt koronasituasjonen må det hele skje digitalt i år. Sånn er det bare, sier generalsekretær Per Christian Bordal.

Tildelingen vil skje i form av et direktesendt «show» på Facebook tirsdag 8. desember kl 19, og NSF har fått Tom Stiansen – programleder i TV-programmet «71 grader nord» og tidligere toppalpinist – til å lede utdelingen av prisene – og de ulike innslagene som er planlagt i tilknytning til dem.

– Det blir en forhåpentlig hyggelig seanse nå i vintermørket i en snau times tid, der vi får anledning til å gi de fire prisvinnerne verdig heder og oppmerksomhet. Litt andre innslag blir det også, sier Bordal, som håper mange vil peile seg inn på Norges Seilforbunds Facebook-side denne kveldstimen 8. desember.

Programleder Stiansen er ikke selv helt uten seilerfaring, og har han nå gitt seg i kast med foilende brettseiling der han ganske sikkert kan dra nytte av sine erfaringer på slalomskiene. Dette vil man nok også få høre om under sendingen.