POKAL: Sigmund Hertzberg og Tim Sandberg i «Hyrrokkin» var både foredragsholdere og prismottagere på arrangementet hos Heitmann Marin.

Sun Fast-seilerne hedret

Heitmann Marin gjorde stas på regattaseilere med Jeanneau som fikk en overraskende gratulasjon.

Publisert Sist oppdatert

Jeanneau gjør det sterkt med sine regattabåter under Sun Fast-navnet, og det ble levert ut fem nye 33-foter på foråret i tillegg til båten som kom til Norge på sensommeren 2020. I tillegg er det en rekke eldre Sun Fast 3200 i Norge, samt en 3600 på 36 fot.

Torsdag kveld var det sesongavslutning for Heitmann Marin Sun Fast Challenge 2021 med mat, foredrag og premieutdeling.

Store pokaler

Sigmund Hertzberg og Tim Sandberg i «Hyrrokkin» var både foredragsholdere og prismottagere. De fikk diger vandrepokal for meste lag basert på en resultatutregning gjort av Morten Jensen. Jensen som også står bak shorthandedrankingen.

Gina Lillemork Nilsen og Lars-Fredrik Moe-Helgesen i «Pretty Fast» fikk pris for beste mixed-lag. Ole-Petter Laksholm i «Popcorn» fikk pris for beste internasjonale plassering etter od innsats i Silverruder, mens Frank Sandberg i «Tusså» fikk veteranpris.

Sammensveiset gjeng

Sun Fast 3300 har blitt en populær båt i mange markeder, ikke bare i Europa, men også i USA og Australia. I England er det flere lag som satser høyt, og det har Sigmund Hertzberg og Tim Sandberg i «Hyrrokkin» fått fordeler av. Sigmund og Tim er laget som har hatt de høyeste ambisjonene, men har ikke holdt på alt det de har lært. Trimmetips og valg som er gjort med «Hyrrokkin» er delt med de andre Sun Fast-seilerne, noe som har gjort alle bedre.

Tim og Sigmund holdt et foredrag hvor de oppsummerte sesongen. Laget topper shorthanded-rankingen, og har hatt en sesong med seier i de fleste viktige regattaene, bortsett fra i NM hvor unnskyldningen var klønete seilhåndtering.

Internasjonal oppmerksomhet

Sun Fast 3300 er konstruert av annerkjente Guillaume Verdier og Daniel Andrieu. Verdier står bak New Zealands vinnerbåt i America’s Cup, og de raskeste IMOCA-båtene. Andrieu har 15 års samarbeid med Jeanneau, og har optimalisert 3300 for måleregelen.

Beggehar fulgt miljøet i Norge og sendte en videogratulasjon til de norske seilerne.

POKALER: Tim og Sigmund fra «Hyrrokkin», Frank Sandberg fra «Tusså», Vibeke og Ole-Petter fra «Popcorn», Lars-Fredrik og Gina fra «Pretty Fast».