Line Flem Høst imponerte i Hyeres

Verås Larsen har fått fart på seilerne

Flem Høst og 49erne Næss og Rønningen, begge med 2. plass i medaljefinalen og 7. plass sammenlagt.

Publisert Sist oppdatert

Fire norske båter i medal race i verdenscup.

Hyères Olympic Week ble avsluttet med medaljefinaler lørdag. Med to norske 49ere hadde Norge to båter med i finalen. Næss og Rønningen og Rønningen startet finalen forsiktig, men seilte seg opp til 2. plass i det sterke feltet. De to seilerne har tidligere vist at de er gode i tette medaljefinlald og seilasen her var intet unntak. Dermed passerte de Pia Dahl Andersen og Nora Edland sammenlagt.

49erFX felt

Pia og Nora lå ubeskjedent helt i têt til å begynne med i sin aller første medaljefinale, men det holdt ikke helt inn. Det ble likevel en god 7. plass blant verdens beste FX-seilere. I den svært jevne FX-finalen ga det en 10. plass sammenlagt. Regattaen i Hyères var den første av tre. Dermed tok Helene og Marie tok første stikk, 7. plassen ga dem 4 poeng mot Pia og Noras 1 poeng. I uttagningen der kun plasseringer blant de ti beste som gir poeng.

– Veldig sterkt å ha to lag i verdenstoppen i 49erFX, sier sportssjefen.

Etter å ha ligget i têt fra start til mål seilte Line Flem Høst inn som nummer to i sin medaljefinale i ILCA 6, og med det tok hun også Sen meget sterk 7. plass sammenlagt.

– Veldig gledelig – Line har i Hyèrs seilt sin beste regatta på lenge. Hun har lagt ned mye arbeid og vi har ventet på at det skulle løsne for henne, sier sportssjef Eirik Verås Larsen.

Hermann Tomasgaard lå lenge helt blant de fremste i sin medaljefinale i ILCA 7, men det glapp mot slutten i det svært jevne feltet der plasseringene skiftet under hele finalen. Det ble 10. plass av de ti, og det ga Hermann en 9. plass til slutt.

Fire norske båter blant de ti beste i en verdenscup-regatta er ikke hverdagskost!

Norske resultater:

  • 49erFX: 7. plass: Helene Næss/Marie Rønningen, Tønsberg
  • 49erFX: 10. plass: Pia Dahl Andersen/Nora Edland, KNS
  • 49er: 22. plass: Mathias Berthet/Jeppe Nilsen, KNS
  • ILCA 6: 7. plass: Line Flem Høs, KNS
  • ILCA 7: 9. plass: Hermann Tomasgaard, KNS
  • ILCA 7: 43. plass: Uffe Tomasgaard, Drøbaksund
  • ILCA 7: 70. plass: Christoffer Sørlie, Fredrikstad
  • ILCA 7: 62. plass: Theodor Middelthon, Stavanger
  • 470 Mix: 51. plass: Julia Jacobsen/Emil Forslund, KNS