Helene Næss og Marie Rønningen, Tokyo 2019

Sikret bronsen i medaljefinalen

Helene Næss og Marie Rønningen avsluttet med 2.plass i finalen. Det holdt også til medalje sammenlagt.

Publisert Sist oppdatert

Det går bra for den norske 49erFX seilerne for tiden. Helene Næss og Marie Rønningen seilte i følge treneren Thomas Guttormsen en av sine beste regattaer noensinne, og ungdommene Pia Dahl Andersen og Nora Edland kom til sin andre gullfinale på rad og ligger godt foran de andre lagene i sin aldersgruppe.

Våre beste, Helene og Marie har levert toppresultater, men har også havnet nedpå i noen seilaser. Det skiller dem fra OL mesterne fra Brazil, men det er flere justeringsmuligheter, både når det gjelder kroppsvekt, der jentene trenger å spise seg litt opp for å være tunge nok når det blåser, og til å vende seg til den nye riggen som er noe forskjellig fra den tidligere standardriggen.

Nå skal begge lagene seile sin neste regatta på OL banene utenfor Marseilles, og deretter har de to norske lagene litt forskjellige planer. Helene og Marie samarbeider med de beste svenskene og skal trene sammen med dem Sfrem mot EM. Her blir også Pia og Nora med når det passer inn i deres program. Når lagene er hjemme blir det felles trening i Oslo og på Hvasser.

Sluttresultater