Opp og ned for FX-jentene

Helene Næss og Marie Rønningen er klare for medaljefinale

Publisert Sist oppdatert

Etter 3. plass i dagens første seilas syntes ennå medaljehåpet i det fjerne for de norske 49erFX jentene. Men med 18 og 7. plass i de to siste seilasene i kvalifiseringen forsvant definitivt mulighetene for medalje og Helene og Marie som har hatt en ujevnt serie må nå sloss om plasseringen mellom 6 og 10. Det er i seg selv en sterk prestasjon, om enn ikke helt i samsvar med forventningen før regattaen.

Åpen gullkamp

Kampen om gullet synes helt åpen. Nederland og regjerende OL mester Brasil, står helt likt og medaljefinalen vil avgjøre gullkampen. Tyskland på tredje plass ligger kun tre poeng, bak. Det kan bety taktisk seiling i medaljefinalen som kan åpne for uventede resultater.

For Norges del ligger altså Helene og Marie på 8. plass. Opp til 6. plass skiller åtte poeng, eller til 5. plass 15 poeng. Matematisk er altså en 5. plass innen rekkevidde, mens 6. er fullt mulig. På plassene fra fem til ti ligger GBR, 81 p, ARG, 88 p, , FRA, 95, NOR, 96 og SGP, 97. Danmark på 10. plass har 98 p. Det blir en spennende medaljefinale som man kan følge på Discovery + mandag 0730.