Thomasgaard verdens beste i Miami

Hermann Tomasgaard (25) slo knock out på medaljevinnerne fra OL i årets første verdenscupregatta.

Publisert Sist oppdatert
LASER: Thomasgaard har vokst opp i Drøbak, men seiler nå for KNS.
LASER: Thomasgaard har vokst opp i Drøbak, men seiler nå for KNS.

Ikke i manns minne har noen vunnet en verdenscupregatta mer overlegent enn det nordmannen gjorde i Miami sist uke.

Tomasgaard forteller til Seilmagasinet at han fremdeles kan forbedre startene og evnen til å komme seg ut av trange situasjoner, menseieren i Miami gir mye selvtillit, selv om Tomasgaard allerede i fjor viste at han var på rett vei, blant annet ved å vinne medaljefinalen under VM i Aarhus.

Startet i Sverige

Drøbakgutten som nå seiler for KNS viste tidlig at han hadde talent for seiling, selv om han ikke vokste opp i noen typisk seilerfamilie. Som optimistjolleseiler måtte han seile de første årene i Sverige ettersom han var for ung til å kappseile hjemme i henhold til NIFs regler for barneidrett.

Gullkandidat i OL

Som junior vant han flere internasjonale mesterskap i Laser i aldersbestemte klasser, men han sier at overgangene fra junior- til seniornivå har vært stor. Det har derfor tatt flere år med iherdig trening å nå opp til det nivå han er idag, og han legger ikke skjul på at det har vært motgang underveis. Nå har han tatt permisjon fra utdannelsen etter flere års delstudier ved NTNH, og frem til Tokyo 2020 blir det seiling på heltid. Han tenker seg også å få med seg OL i 2024. Da er han akkurat 30 år gammel og kan være på sitt aller beste.

Om dette og mer til forteller Hermann Tomasgaard til Seilmagasinets Mikkel Thommessen i helgeutgaven. Filmklippene i intervjuet er fra Medal Race i Aarhus 2018 hvor Thomasgaard vant. 

SEIER: Hermann Thomasgaard er nå i verdenseliten i Laser.
SEIER: Hermann Thomasgaard er nå i verdenseliten i Laser.