Tokyo2020: Hermann Tomasgaard

Bronse til Tomasgaard

Medaljekampen varte helt til mål

Publisert Sist oppdatert

Hermann Tomasgaard lå an til å ta olympisk sølv før medaljefinalen i dag. Det utviklet seg en intens kamp mellom kandidatene til sølv- og bronsemedaljene. Gullet var allerede avgjort ettersom australieren Matt Wearn hadde mer enn 20 poengs forsprang før finalen. Kampen sto dermed mellom Hermann, Tonci Stipanovic, Pavlos Kontides og Filip Buhl.

Nordmannen kom ikke helt godt ut i starten og ble fraseilt av Kontides tidlig på kryssen og ved første kryssmerke var han på 8. plass med Tyskland, Kroatia og Kypros foran. Medaljen så ut til å være tapt. Etter en fremragende lens var imidlertid både Kypros og Kroatia forbiseilt og avstanden frem til Tyskland var heller ikke større enn av medaljehåpet ble tent på nytt. Rekkefølgen holdt seg på kryssen og midt på den siste lense så det ut som om sølvet var klart.

Stipanovic hadde imidlertid en sterkm avslutning, og da også Kontides og den koreanske båten som seg forbi mot mål, ble det noen hektiske minutter med finregning før man endelig kunne fastslå at det ble norsk medalje. Hermanns bronsemedalje tangerer dermed Peer Mobergs bronse fra 1996 og er det første norske medaljen i seiling siden 2004.

2GRATULERER HERMANN

Tokyo2020: Gull Matt Wearn, Sølv Tonci Stipanovic, Bronse Hermann TomasgaardClick to add image caption