Star Sailors League

Melleby slått ut etter thrilleravslutning

Det ble intens kamp mellom Eivind Melleby/Joshua Revkin og italienerne Fransesco Bruni/Nando Colaninno om den siste plassen i Starseilernes finale.

Publisert Sist oppdatert
Eivind Melleby i hovedrolle i avslutningen av Bacardi Cup 2018

Før fredagens siste seilas sto kampen om den avgjørende 10. plassen mellom fem lag, de regjerende verdensmesterne Eivind Melleby/Joshua Revkin, Fransesco Bruni/ Nando Colaninno, Fredrik Lööf/Bruno Prada, Lars Grael/Samuel Gonsalves og George Szabo/Eduardo Natucci.

Thriller med Melleby i hovedrolle

 

Melleby og Revkin som begynte dagen svakt med 19 plass, rehabiliterte seg med 6. i den andre seilasen og hadde nå tydelig fått opp farten også på kryss som de hadde strevet med hittil i regattaen, særlig i lett vind. Etter hvert som vinden økte på ettermiddagen lyktes det bedre for det norsk-amerikanske paret og det ble etter hvert klart at kampen om 10. plassen ville stå mellom disse og den italienske America’s Cup rormannen Fransesco Bruni og hans mannskap.

 

De øvrige falt etter hvert av lasset. Melleby hadde gjennom hele seilasen et overtak på Bruni, men var avhengig av å få flere båter mellom seg og italienerne. Sammenlagtledelsen skiftet stadig, men på siste lens kom italienerne sterkt, seilte forbi fire båter og var 8 i mål mot Mellebys 6. Det holdt dessverre ikke for verdensmesterne som dermed måtte ta til takke med den litt sure 11. plassen sammenlagt.

 

I det uvanlige sterke feltet av Starbåtseilere og inviterte wild cards står det imidlertid stor respekt av Eivind Melleby og Joshua Revkins prestasjoner på Bahamas. 

Kvalifisert til finalene:

 

1 - Mark Mendelblatt/Brian Fatih --- direkte til finale

2 - Robert Scheidt/Henry Boening --- direkte til semifinale

3 - Diego Negri/Sergio Lambertenghi

4 - Paul Cayard/Phil Trinter

5 - Paul Goodison/Frithjof Kleen

6 - Xavier Rohart/Pierre-Alexis Ponsot

7 - Philipp Buhl/Markus Koy

8 - Mateusz Kusznierewicz

9 - Ben Saxton/Steve Mitchell

10 - Francesco Bruni/Nando Colaninno

 

De åtte båtene med plassering fra 3. til 10 . plass seiler I lørdagens kvartfinale som starter kl 1100 lokal tid. De fem beste møter Scheidt/Boening i semifinalen hvoretter de tre beste møter Mendelblatt/Fatih I finalen der vinnerlaget mottar USD 40.000 og tittelen 2017 Star Sailors League champion