Star Sailors League

Tett i mesternes mesterskap

Aldri har konkurransen vært hardere enn i årets Star finale på Bahamas

Publisert Sist oppdatert

Det hevder eksperten Digby Fox som sammen med Peter Lester og Shirley Robertson kommenterer fra Bahamas. Regattaen som er et mesternes mesterskap startet tirsdag med to seilaser under perfekte forhold, ledet av Peter Hauff fra startbåten.

Bra avslutning av Melleby

Årets norske verdensmester Eivind Melleby, som seiler med amerikansk mannskap, Joshua Revkin, måtte streve i den første seilasen der de endte på 19. plass i feltet på 25 båter. I den andre seilasen gikk det bedre. Laget lå lenge på 4. plass, men var involvert i en situasjon ved siste kryssmerket, der de måtte ta en straff og falt tilbake til 9. plass. Den siste lensen gikk imidlertid unna og med 5. plass i mål ligger Melleby og Revkin på 11. plass sammenlagt, bak Lars Grael og Samuel Goncalves, BRA, men foran OL mesteren Fredrik Lööf SWE og Bruno Prada, BRA. Kun tre poeng skiller de fem beste lagene, der Robert Scheidt og Henry Raul Boening, BRA leder foran Mateusz Kusznierewicz og Dominik Zycki, POL and Mark Mendelblatt og Brian Faith, USA.

Tøft for jorden rundt seilerne

Langdistanseseilerne Loïck Peyron og Franck Cammas hadde fått wildcard til regattaen og stilte med henholdsvis Pascal Rambaeu og Mark Strube, begge topp rangerte mannskaper i klassen. Likevel ble debuten i Startklassen temmelig krevende for de to franske seilerne som etter første dag ligger nest sist og sist på resultatlisten.