Star Sailors League

Bow: 03 BRA 8172 Robert Scheidt BRA /Crew: Henry Boening BRA
Bow: 03 BRA 8172 Robert Scheidt BRA /Crew: Henry Boening BRA

Scheidt suveren i kvalifiseringen. Melleby gikk på merket

Med seier i tre av fredagens fire seilaser går Robert Scheidt og Henry Boening, BRA direkte til finale, men også Eivind Melleby og Joshua Revkin gikk lett videre.

Publisert Sist oppdatert

Den siste finaledagen bød på 10-12 knops sydøstlig vind som økte til 15-18 knop og dro seg mot høyre. Dagens suverene lag var Brasils Robert Scheidt og Henry Boening som vant tre av fire seilaser og som dermed kvaifiserte seg direkte til finalen. Også Paul Cayard og hans mannskap Arthus Lopez hadde en god dag og med plasseringene 2, 1, 3 og 14 klatret de til 7. plass sammenlagt etter å ha ligger 14 etter torsdagens seilaser. Eivind Melleby og Joshua Revkins plass i kvartfinalen var aldri truet.

Katastrofal merkerunding

Laget endte kvalifiseringen på 6. plass, men kunne lett ha tatt et par plasser lenger opp om det ikke hadde vært for en katastrofal runding av første merke i dagens første seilas. Laget hadde seilt en god kryss og var godt fremme, men kom opp mot runding for babords halser og måtte slå for styrbordsbåter tett oppunder merket.

Melleby hang fast i merket
Melleby hang fast i merket

Det ble trangt om plassen og ikke bare traff båten merket, men den ble hengende fast i det og måtte se så godt som hele feltet passere. Under omstendighetene var lagets 17. plass i mål en prestasjon i seg selv.

I den andre seilasen gikk det bedre, med 4. plass, mens 15. og 11. plass i de to siste seilasaene trakk ned.

Her er lagene som skal seile i lørdagens finaler.

1 Robert Scheidt (BRA) Henry Boening (BRA) 33

2 Mark Mendelblatt (USA Brian Fatih (USA) 55

3 Diego Negri (ITA) Diego Negri (ITA) 65.8

4 Jorge Zarif (BRA) Pedro Trouche (BRA) 68

5 Mateusz Kusznierewicz (POL) Dominik Zycki (POL) 75

6 Eivind Melleby (NOR) Joshua Revkin (USA) 81

7 Paul Cayard (USA) Arthur Lopes (BRA) 94

8 Fredrik Loof (SWE) Edoardo Natucci (ITA) 97

9 Xavier Rohart (FRA) Pierre-Alexis Ponsot (FRA) 98

10 Lars Grael (BRA) Samuel Gonçalves (BRA) 99

Schedit og Boening går direkte til finalen, Mendelblatt og Fatih direkte til semi, mens de resterende åtte skal slåss om fem plasser i semifinalen der de tre beste skal møte Scheidt i finalen. Det blir kun en seilas i hver av finalerundene. 

Finaleseilasene kan følges direkte på www.starsailors.com der kommentatorene Peter Lester, Mark Covell og Shirley Robertson følger seilasene fra slag til slag.