Vestas 11 Hours Racing på pallen
Vestas 11 Hours Racing på pallen

Enright fortsatte der han slapp

Charlie Enright var skipper på båten som vant siste etappe i forrige Volvo Ocean Race. Nå tok han første stikk i årets.

Publisert Sist oppdatert

Sammen med makkeren Mark Towill representerte Charlie Enright et friskt pust i Volvo Ocean Race 2014/15 da de to seilerne som enda ikke hadde fylt tredve år stilte opp i regattaen med tyrkisk-amerikanske Team Alvimedica. De relativt urutinete seilerne kom etter hvert inn i regattaen og vant den siste etappen som hadde målgang i Gøteborg.

Vestas tilbake

Igjen er Enright og Towill med  Volvo Ocean Race, nå med adskillig mer erfaring. Denne gang har de amerikanske seilerne fått danske Vestas med på laget som sammen med den amerkanske miljøstiftelsen 11th Hour Racing står for finansieringen. Vestas var også med i med i det forrige racet, da med Chris Nicholson som skipper, men båten gikk på et ukjent rev i det indiske hav på andre etappe og led nærmest totalhavari. Etter omfattende gjenoppbygging fikk båten deretter bare med seg avslutningen av racet. Nå er båten tilbake for fullt og Vestas 11th Hour Racing ledet denne etappen helt fra Gibraltar.

Krevende sprint

Sprintetappen på 1650 nautiske mil har gitt seilerne alle slags forhold underveis og regnes for å være vel så krevende som en lengre etappe. De mange manøvrene og seilingen langs kysten gjennom Gibraltar har gitt seilerne liten hvile på de vel seks dagene etappe tok fra start til mål.

Vestas 11 Hours Racing vant 1. etappe Alicante - Lisbon
Vestas 11 Hours Racing vant 1. etappe Alicante - Lisbon

Ingen overraskelser på pallen

De to neste på resultatlisten, MAPFRE og Dongfeng Race Team hører også med til favorittene i dette Volvo Ocean Race. Plasseringen på denne etappe svekker ikke troen på noen av disse lagene. På 4. plass kom Team AkzoNobel som hadde en trøblete opptakt til seilasen. Simeon Tienpont fikk sparken fra laget bare en drøy uke før start, men fikk medhold i en nederlandsk voldgiftsdomstol til å gjenintre i rollen dagen før Volvo Ocean Race startet. Da han stilte i Alicante forlot fire av seilerne båten og AkzoNobel var underbemannet på denne etappen.

Magdahl prioriterer familie

Aksel Magdahl prioriterer familie
Aksel Magdahl prioriterer familie

Aksel Magdahl er landbasert meteorolog og strateg på Team AkzoNobel og nå er det mange som ønsker at han skal komme ombord for å ta jobben som navigatør. At det kommer til å skje er imidlertid lite trolig. Han er hjemme i Norge etter nattopp å ha blitt far og vil prioritere familien.

Brunel skuffet

Bouwe Bekkings Team Brunel lyktes ikke på denne etappen og var bare såvidt foran Turm the Tide on Plastics. Bekking ble nummer to i forrige Volvo Ocean Race og er den mest erfarne av alle skipperne. Dette er hans 8. race, men han mangler fortsatt seieren.

Resultater

1. Vestas 11th Hour Racing (USA, Charlie Enright) 6d 2h 8min 45s. 7 p
2. MAPFRE (ESP, Xabi Fernández). 6d 4h 42min y 30s. 6 p
3. Dongfeng Race Team (CHN, Charles Caudrelier) 6d 4h 57m 48s. 5 p
4. Team AkzoNobel (NED, Simeon Tienpont) 4 p
5. Sun Hung Kai Scallywag (HKG, David Witt) 3 p
6. Team Brunel (NED, Bouwe Bekking) 2 p
7. Turn The Tide on Plastic (United Nations, Dee Caffari) 1 p