Richard Brisius og Johan Salén skal lede Volvo Ocean Race.
Richard Brisius og Johan Salén skal lede Volvo Ocean Race.

To erfarne svensker tar over etter Mark Turner

Richard Brisius og Johan Salén skal lede Volvo Ocean Race inn i fremtiden.

Publisert Sist oppdatert

Richard Brisius og Johan Salén tar over ledelsen i Volvo Ocean Race etter Mark Turner, som tidligere i høst annonserte at han går av allerede i sin første periode etter å ha kommet på kollisjonskurs med eierne. De to svenskene er svært erfarne, og det er ingen som hare vært involvert i ledelsen av flere Volvo Ocean Race-prosjekter enn de to.

Brisius og Salén, som startet selskapet Atlant Ocean Racing sammen, har ledet syv båtprosjekter i løpet av de siste 28 årene. De starter som seilere i 1989-90 før de tok prosjektansvar med Intrum Justitia i 1993-94, EF Language i 1997-98, Assa Abloy i 2001-02 og Ericsson 4 i 2008-09. I tillegg ledet de Team SCA i det siste racet i 2014-15.

 

Richard Brisius
Richard Brisius

Brisius er for tiden CEO for selskapet som er eid av den svenske OL-komiteen og som har ansvar for Sveriges søknad om vinter-OL og Paralympics i 2026. Han vil fortsette i denne stillingen.

Salén, som har jobbet sammen med Brisius i alle deres tidligere Volvo Ocean Race-prosjekter, vil få ansvar for både operative funksjoner og fremtidig strategi for regattaen, sammen med dagens lederteam.

Johan Salén
Johan Salén

 

-      Det er umulig ikke å la seg imponere over de vi ser på vannet på etappen fra Lisboa til Cape Town. Det gjelder både hvordan båtene seiles og hvordan racet presenteres til publikum og partnerne. Jeg er ikke i tvil om at de neste månedene vil være fantastiske for lagene, seilerne og fansen, sier Johan Salén.

– Ser vi fremover, er det også klart at vi må arbeide tett med Volvo og de andre eiere, lag, seilere og andre kommersielle partnere for å få til noe som er anda større i fremtiden. En prosess er allerede i gang med det eksisterende lederteamet. Vi vet vi må etablere et tydelig veikart for fremtiden som viser intervaller mellom seilasene og valg av båttype, sier han.

Henry Stenson, som leder styret for Volvo Ocean Race der også Knut Frostad sitter, er overbevist om at både Brisius og Salén, som har Volvo Ocean Race i blodet, vil være de rette personene for å ta racet videre til det beste for eierne.