Volvo Ocean Race

MAPFRE vant In-port Race i Alicante.
MAPFRE vant In-port Race i Alicante.

Tok havneregattaen også

«Mapfre» skiller seg ut før starten på Volvo Ocean Race om en uke

Publisert Sist oppdatert

Med en uke til starten på jorden rundt seilasen tok spanske «Mapfre» sine første poeng i Volvo Ocean Race da de vant den poengggivende havneseilasen på hjemmebane i Alicante. Dette gir laget selvtillit og ekstra motivasjon etter at de også har vunnet alle de forberedende, men ikke poenggivende seilasene.

Alene mot høyre

De syv båtene seilte en kryss-lens bane foran Alicantes populære badestrender i  moderat sjøbris. Da startskuddet gikk presis kl 1200 valgte lederteamet på den spanske båten, som besto av rormannen Pablo Arrarte, skipper Xabi Fernández, taktikerne, briten Rob Greenhalgh og New-Zealender Blair Tuke, samt navigatør Joan Vila å gå ut på høyre side, selv om det medførte at de måtte dukke under alle styrbordsbåtene som gikk til venstre. - Vi gikk for mer vind på høyresiden, sa Xabi Fernández. Det var et veivalg som viste seg å slå til og ved første merkerunding var «MAPFRE» 24 sekunder foran «Scallyway» med 37 sekunder til gode på «Dongfeng». «MAPFRE» beholdt ledelsen på lensen der nederlenderne i «Brunel» som seg godt opp og rundet sammen med «Vestas».

Kontrollerte i midten

«MAPFRE» seilte resten av seilasen konservativt og kontrollerte feltet ved å dekke hele veien, mens de øvrige vekslet om plasseringene i den 9-13 knops sterke vinden. «MAPFRE» vant til slutt klart foran «Dongfeng» og «Vestas».

MAPFRE In-Port Race Alicante

1 -- MAPFRE -- 54:38 -- 7 p

2 -- Dongfeng Race Team -- 56:06 -- 6 p

3 -- Vestas 11th Hour Racing -- 56:54 -- 5 p

4 -- Team Brunel -- 57:13 -- 4 p

5 -- Team Sun Hung Kai / Scallyway -- 58:07 -- 3 p

6 -- Team AkzoNobel -- 58:31 -- 2 p

7 -- Turn the Tide on Plastic -- 59:39 -- 1 p

 

Første etappe i Volvo Ocean Race starter 22. oktober kl 14:00.