Høststormseilas på Vestlandet
Høststormseilas på Vestlandet

Høststormseilas på Vestlandet

Høststormseilasen i regi av Nordhordland Seilforening går denne helgen, og det ser ut til at seilasen vil kunne leve opp til navnet. I alle fall nesten.

Publisert

– Det er i alle fall spådd liten kuling på lørdag, sier leder av Nordhordland Seilforening og i anledning Høststormseilasen også regattasjef; Harald Matland, til SEILmagasinet.

Regattaen går over to etapper med et sosialt mellomspill på Fedje. Lørdag seiles det fra Herdla til Fedje via Femsfjorden ved Mongstad. Søndag tilbake igjen. Hver vei er det ca. 17–18 n mil.

HÅPER PÅ 36 BÅTER. Per i dag er det 32 påmeldte båter, men Matland håper de skal komme opp i samme deltagerantall som i fjor, som var 36.

– Eller gjerne mer, sier han. Påmeldingsfristen går ut i dag kl 1800, og du kan ennå melde deg på.

FIRE FORSVARER SEIEREN. Fire av i alt åtte klassevinnere fra i fjor er påmeldt, så Matland håper flere vil stille opp for å forsvare seieren sin. Han savner også deltagere i doublehandedklassen. Der er det foreløpig ingen.

Hele regattaen går etter LYS-systemet, og det seiles i klasser med og uten spinnaker, samt tur. Regattaen teller også med i Hordacupen.

FEST. Lørdag kveld blir det fest for de ca. 200 seilerne som deltar i Fedje Flerbrukshall, og der vil det vanke hvalgryte og bacalao…

– Det er jo det de er kjent for der ute, sier Harald Matland, som i den anledning kommer med et lite hjertesukk rettet mot alle deltagerne:

– Vær så snill å huske matbestillingen!

Og god mat kan det saktens være godt å komme frem til etter å ha seilt 17–18 n mil i – om ikke full høststorm – så i alle fall høstkuling.