Ligafeberen har slått til i seil-Norge

Ligaseiling ser ut til å stå foran sitt virkelig store gjennombrudd dette året. Seilsportsligaen er utvidet med tre lag og i ungdomsligaen står lag på venteliste for å få være med.

Publisert

Det er gjort plass til 30 lag i hver av de to rundene i ungdomsligaen, og allerede et halvt år i forveien var den første runden i Oslo fulltegnet. Nå står det flere lag på venteliste for å få være med. Til den andre runden, som skal foregå på Mjøsa, er det ennå plass.

De to rundene teller sammenlagt, og for de beste lagene går veien videre ut i Europa til Youth Sailing Champions League.

En ledig plass

Seilsportsligaens 1. divisjon er i år utvidet med tre lag. Det betyr at den vil bestå av 18 lag. I skrivende stund er det en ledig plass.

– Påmeldingsfristen til en eventuell kvalifiseringsrunde var satt til 1. mars. En slik runde blir det dermed ikke, noe som betyr at den ledige plassen nå kan kapres av den seilforeningen som melder seg først, sier Magnus Hedemark, prosjektansvarlig for seilsportsligaen.

Bergens Seilforening, Os Seilforening og Bundefjorden er nykommere i 1. divisjon i år.

Lysten på ligaseiling ser nå ut til å spre seg til andre klasser. Dame-NM arrangeres allerede i ligaformatet, og i år vil også RS Feva-klassen prøve seg med ligastevner for de aller yngste.

Seilsportliga-stevner i 2024

03.05Youth Sailing Champions LeagueVilamoura, POR
11.05Seilsportsliga - Stevne «1Vestland Seilkrets
24.05Women Sailing Champion LeagueBerlin, GER
08.06Grundig Women’s RegattaKongelig Norsk Seilforening
22.06Seilsportsliga - Stevne #2Tønsberg Seilforening
17.08Seilsportsliga - Stevne #3Arendals Seilforening
24.08Ungdomsliga - Stevne #1Arendals Seilforening
14.09Seilsportsliga - Stevne 4Lillehammer Seilforening
21.09Ungdomsliga - Stevne #2Lillehammer Seilforening
26.09Sailing Champions League finalePorto Cervo, ITA
11.10Nations Cup SCLAltea, ESP

.