Hyeres regattaen

Maya Gysler

Fikk karabinkrok gjennom fingeren

Brettseileren Maya Gysler skadet før regattastart i Hyeres

Publisert

– Vi var ute og trente, og jeg skulle pushe fart på unnavind, sier Gysler til NSF. - Farten ble høy, jeg mistet kontrollen og jeg falt oppi seilet, og på en eller annen måte klarte jeg å dra fingeren inn i kroken til opphalerlinen, forteller hun. Det så ikke pent ut da Maya kom på land og hun måtte gå med denne kroken i fingeren i over fire timer før den kunne opereres ut. 

Satt i fingeren

Og kroken den lot seg ikke fjerne fra fingeren – den satt helt fast.

– Det var ikke så vondt, men det så veldig ekkelt ut med kroken hengende i fingeren, sier Maya.

Hun ble kjørt på land og videre i ambulanse til et sykehus en halvtimes tid unna. Løsningen var å oprerere ut kroken, men det ble fire timer å vente før hun kom inn til operasjon.

– Jeg fikk lokalbedøvelse, og da de fikk kuttet kroken i to, tok det ti sekunder å få den ut. De sjekket fingeren for eventuelle skader, men heldigvis var ingen nervetråder kuttet over, så det ser ut til at det kun er snakk om hudskader som legen kunne sy igjen.

Deltar i regattaen

– Jeg har ingen smerter i fingeren, og jeg har fått en slags skinne for ikke å bøye den. Det viktigste er at jeg holder den tørr, så jeg må seile med en vanntett hanske. Jeg har bestemt meg for å prøve å seile på søndag. Går det så hår det, men går det ikke, så får jeg pakke sammen og reise hjem. Det er helt greit det også.

Maya var etter innsatsen i Palma-regattaen rett etter påske å regne som en av favorittene i Hyères. Brettseilerne starter på søndag 21. april – de øvrige OL-klassene har regattastart på mandag.