SEIER: «Maiden» med fullt kvinnelag, ser ut til å vinne jorda rundt seilasen Ocean Globe Race.

Rent jentelag vant Ocean Globe Race

«Maiden» krysset mållinjen i Cowes i går etter å ha seilt jorda rundt, og tok seieren over all på korrigert tid.

Publisert Sist oppdatert

Ocean Globe Race har blitt seilt i fire etapper, og «Maiden» har ikke vunnet noen av dem, og gjorde sin dårligste etappe som avslutning, men allikevel holder det til totalseier. «Maiden» gikk en tredjeplass etter første etappe, fjerde plass i andre, og andreplass i tredje etappe. 

 «Triana» seiler fremdeles, men må være i mål før 22. april kl 0500 for å vinne. Det kan bli tøft. Estimert ankomsttid er 23. april.

MULTINASJONALT: Laget på «Maiden» bestod av seilere fra UK, Antigua, USA, Sør Afrika, Frankrike, og Afghanistan.
VELKOMST: Det var tett på brygga da «Maiden» klappet til kai.

Kun kvinner

58-fots «Maiden» ble bygget for Whitbread Round the World Race i 1980. I 1989 deltok båten i Whitbread med et rent damelag. Tracy Edwards var skipper, og prosjektet ligger ute på NRK og Netflix som dokumentaren «Seilasen».

I mimreseilasen Ocean Globe Race ble båten også seilt av et rent damelag. Denne gangen var Heather Thomas skipper. Mannskapet var kvinner fra hele verden.

– Jeg har blandete følelser akkurat nå, men vi har fått en fantastisk velkomst her i Cowes. Vi er godt fornøyd med at vi har nådd målene vi satt, og har bevist at kvinner kan til neste generasjon. Etappen i seg selv gikk ikke så bra, men vi klarte det overall, så vi er svært fornøyde, sa skipperen da hun satte beina på brygga i Cowes i går.

Franske «Pen Duick» med Maria Tabarly som skipper vant siste etappen, men blir ikke bedre enn nummer fire over all. Sølvet ser ut til å bli finsk, med «Spirit of Helsinki». Regattaen seiles under målereglen IRC.

.