NUMMER 2: Caroline Rosmo ligger på en oppsiktsvekkende 2. plass etter 1. dag i Hyères.

Sterk Hyères-start av Caroline Rosmo

Caroline Rosmo ligger på en sterk 2. plass etter 1. dag i regattaen Semaine Olympique Française med flere av verdens beste Laser Standard-seilere bak seg.

Publisert Sist oppdatert

At det internasjonale seilforbundet, World Sailing, ga den nylig avsluttede regattaen i Genova status som verdenscup, betød samtidig at den tradisjonelle regatten i Hyères i Frankrike, som er blitt avholdt etter påske i rundt 50 år, mistet sin – noe som har fått dramatiske konsekvenser for den franske arrangøren. Fra å være en stor, internasjonal regatta for alle de olympiske klassene, inneholder årets utgave av av Semaine Olympique Française kun 197 seilere i fire olympiske klasser; de to Laser-klassene for damer o herrer og ditto for brettklassene RS:X.

Konkurransen i disse klassene er imidlertid god, om enn ikke helt på verdenscup-nivå.

Imponerende innledning

Caroline Rosmo fra Bundefjorden har mange Laser Radial-stjerner bak seg etter å ha innledet regattaen med en 3. og en 2. plass.. Hun har kun den ungarske OL-seileren Marie Erdi foran seg. Erdi vant første seilas og kom på 4. plass  og ble slått av Caroline Rosmo i den andre, slik at de to har samme poengsum etter to seilaser.

Bak seg har Caroline Rosmo blant annet fem seilere som er ranket blant de 10 beste i verden. 60 prosent av de 10 beste i verdensrankingen deltar i Hyères, og 40 prosent av de 25 beste.  Feltet i den franske byen ved Middelhavet teller 50 deltagere.

Caroline Rosmo står utenfor landslaget og kjører sitt eget treningsopplegg sammen med en gruppe internasjonale seilere, og hun reiste rett fra Genova til Hyères, der hun har trent i forkant av den pågående regattaen. I Genova ble Caroline Rosmo nummer 36 av 67 seilere.

Tre norske i RS:X

Tre norske brettseilere deltar i RS:X, og etter første dag er Sebastian Wang-Hansen best av dem på en 26. plass. Arthur Ulrichsen er nummer 31 og Endre Funnemark 42 av de 48 seilerne i klassen. Alle de tre norske seilerne representerer KNS.

Kinesiske Mengfan Gao leder, og verdt å merke seg er at det er tre kinesiske seilere blant de seks beste. 

Come back i Laser

Norges Laser-ess, Hermann Tomasgaard, har valgt å stå over regattaen i Hyères. Han befinner seg i stedet på Gardasjøen der han ligger og trener.

En annen tidligere norsk Laser-ener er imidlertid på plass i Frankrike. Per Arne Nilsen (58) fra Mandal, som var Norges fremste Laser-seiler på 1980-tallet, har etter mange år plukket frem jollen igjen og gjort come back. Etter første dag ligger han på 54. plass av 69 seilere. Klassen ledes av verdenseneren Sam Meech fra New Zealand.

Etter sigende er deltagelsen til Per Arne Nilsen en del av oppkjøring til VM i Laser Master i Nederland i september, der Per Arne Nilsen, som deltok i OL i 1984 (Finnjolle), i 1988 (Tornado) og 1992 (Tornado), har alvorlige hensikter.