Idag var det spanjolenes tur

Klar seier idag til «Desafio Espanol» som påførte motstanderne straff i starten. «Luna Rossa» reiste seg mesterlig etter gårsdagens skuffelse. Nå begynner det å bli ubehagelig for «BMW Oracle»

Publisert

Karol Jablonski ESP greide å påføre Dean Barker NZL straff i prestartmanøvrene, men klarte også å karre til seg et lite forsprang på kryssen og for første gang ledet «Desafio Espanol» ved første merke, 14 sekunder foran. Ved lemerket var forspranget krympet til 8 sekunder, men igjen holder spanjolene godt unna på kryssen. De har fordelen av en vindkantring og etter 1/3 av den andre kryssen leder «Desafio» med 140 meter, og med straff tilgode på «Team New Zealand». «Desafio» tok godt vare på sjansene resten av kryssen og rundet 44 sekunder foran. Det ble for tøft for Kiwiene og i mål tok «Desafio Espanol» sin første semifinaleseier med hele 1.14 etter at TNZ hadde tatt sin straff.

2-1 til «Emirates Team New Zealand»

Igjen var det «Luna Rossa» som tok starten der de to gikk hver sin vei, «Luna Rossa» til høyre, «BMW Oracle» til venstre. Det var rykter før start at rormannen på «Luna Rossa» James Spithill var lite fornøyd med Torben Graels taktiske disposisjoner i gårsdagens seilas da italierne tapte en soleklar ledelse på å være litt for kjekke og la konkurrenten gå udekket. Idag har italienerne seilt mer konservativt og etter boka for matchseiling. De to lå samlet på hele første kryss, med italiensk ledelse på 28 sekunder ved kryssmerket. Denne gangen tok Spithill bedre vare på posisjonen sin på lensen og slapp ikke Dickson nevneveredig innpå seg. Ved lemerket var ledelsen 24 sekunder. Nå passet Spithill godt på konkurrenten og på den andre kryssen ble det klassisk matchseiling der New Zealanderne ble fulgt slag for slag. Fortan den siste lensen var italienernes ledelse på 45 sekunder og med mer press på styrbordsiden jibbet de umiddelbart over. Etter mage febrilske forsøk fra «BMW Oracle» ble det nok en seier til den italienske båten, nå med 31 sekunder.

2-1 til «Luna Rossa».

Hvem får sparken på den amerikanske båten som til nå har ligget bak ved hvert eneste merke i semifinalen?

Hviledag imorgen. 17. mai i Valencia. Ny seilas fredag.

Powered by Labrador CMS