IMOCA 60 legger ut på en atlantisk triangel

IMOCA-båtene setter nesen nordover

En ny regatta til polarsirkelen skal erstatte de tradisjonelle kvalifiseringsseilasene til Vendee Globe

Publisert Sist oppdatert

Vendee-Arctic-Les Sables d'Olonne er en ny regatta for IMOCA 60 klassen. 4. juli starter den nye regattaen på en 3600 nautisk mil triangel som omfatter et virtuelt rundingsmerke langs Polarsirkelen mellom Island og Grønland og et tilsvarende virtuelt merke nord for Azorene med start og innkomst på den franske franske vestkysten, ved legendariske Les Sables d´Olonne der også Vendee Globe seilasen starter senere i år.

SMA er forrige generasjon IMOCA 60 som vant Vendee Globe for åtte år siden under navnet «Macif»

Regattaen er organisert av IMOCA klassen i samarbeid med Sea to See company og med støtte fra Vendee regionen og byen Les Sables d'Olonne. Soloseilasen som vil være som en prolog til Vendee Globe er noe seilerne har ønsket nå som de tradisjonelle transatlantiske seilasene har bortfalt på grunn av coronaviruset. Regattaen vil gjøre det mulig ǻ teste de nyeste båtene og vil i tillegg tjene som kvalifisering til Vendee Globe seilasen som starter 8. november. Regattaen vil ta hensyn til de gjeldende begrensninger helsemyndighetene har pålagt og vil formidle informasjon om medisinsk forskning, og om beskyttelse av havet.

Jeremie Beyou og Christopher Pratt i «Charal», en foilende IMOCA 60

Rundingspunktet ved 65 grader nord, på kanten av Polarsirkelene ligger lenger nord enn Kapp Horn ligger mot syd. Valget av 4. juli som starttidspunkt er gjort fordi det gir seilerne tilstrekkelig tid til å teste båtene etter vinteropplag og levering fra båtbygger, og nok tid til å foreta reparasjoner og utbedringer før starten av Vendee Globe. 4