Test fra arkivet: Impala 31

Velseilende lekkerbisken

Det danske verftet Tuco utfordrer de rimelige tyske og franske båtene. Med bedre seilegenskaper, høyere finish og et mer fleksibelt tilbud prøver de seg på det lukrative norske markedet, med en litt høyere prislapp. Jeg tipper de lykkes.

Publisert Sist oppdatert

Vi tar frem tester fra arkivet og gjør dem tilgjengelig på SEILmagasinet.no. Vi har gått 18 år tilbake og funnet en test av Impala 31. Testen ble skrevet og utført av Axel Nissen-Lie, og ble publisert i Seilas 2-2001. Tuco fikk ingen stor suksess med sin satsning på seilbåter, men er i dag store på yrkedsbåter, og ledende på avansert kompositt med karbon. Impala 31 kom til Norge, og har gjort det bra på regattabanen.

Vi har ambisjoner om å hente frem en ny test hver uke, som vil ligge åpent for alle i syv dager. Videre vil den havne i vårt enorme digitale testarkiv.

Impala 31 ble opprinnelig lansert på begynnelsen av 90-tallet, bygget av Tåsinge Glasfiber. Før Tuco tok over rettighetene og foretok en modernisering ved å optimalisere kjøl og ror, samt øke fribordhøyden med 7 cm. Det har blitt en lekker båt, med fine linjer, i motsetning til en del av konkurrentene som ser ut som avkappede 35-fotere. Modellen er mer konservativ enn sine franske søsken, men er frekk nok til å friste.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS