Ingen overraskelser i Laser NM

Det ble favorittseire både i herre og dameklassen under NM i Laser og Laser Radial som ble avsluttet i Kristiansand idag, men juniorseilere tok medalje  i begge.

Publisert

Bildet over viser medaljevinnerne i Laser Radial, Gull Kristine Strandenes, Grimstad, Sølv Marthe Enger Eide, Bærum, Bronse Line Flem Høst, KNS.

Det har vært tildels friskt i Kristiansand denne helgen, og særlig idag fikk seilerne henge i stroppen da det på det meste blåste godt over 10 m/sek.

Under disse forholdene var som ventet de eldste og beste teknikerne best, men sannelig hang de unge godt med. I Laser for herrer ble det en intens kamp mellom Kristian Ruth, Asker og Mathias Mollatt, Moss. Med seier i de tre siste seilasene ble det knapp seier til Askerseileren, ett poeng foran Mollatt, mens KNS´ unge Henrik Begby tok bronsen foran rutinerte Terje Kjær. Lovende Hermann Tomasgaard ble nr fem foran Inge Salvesen. To unggutter blant de seks beste viser at det gror godt i klassen, selv om deltakelse i Kristiansand ikke var all verdens.

Blant jentene bekrefter Kristine Strandenes fra Grimstad at hun for øyeblikket er vår beste kvinnelige laserseiler med seks poeng å gå på i forhold til Bærums Marthe Enger Eide. Mest av alle impnerte kanskje den 15 år gamle KNS-junioren Line Flem Høst som lenge lå an til sølv, men som endte på bronse til slutt. Juniorverdensmester Tiril Bue har ikke vært i form siden EM, men stilte her og tok 5. plass til slutt.

Kun fire båter stilte til start i det som skulle være NM og NoM for Ynglinger, et resultat av en ikke fungerende klasseklubb. Her må nye koster til om klassen skal ha håp om å gjenreises som nasjonal entype. Av dem som stilte var Lars Wilhelmsen og døtre best.