Båter i sjøen åpner i dag

Nyhetene ligger tett i tett på Kadettangen

Nyhetene ligger tett i tett på Kadettangen

I dag klokka 12 åpner høstslippet av nye båter på Kadettangen i Bærum. Båtutstillingen Båter i sjøen byr på over 100 seilbåter – mange av dem er splitter nye. En av dem er Bavaria 34 Cruiser, som vi gir deg en guidet tur om bord i.

Publisert Sist oppdatert

Båter i sjøen er – i kraft av at båtutstillingen er en av høst-Europas første – anledningen for de store nyhetene, og Kadettangen kan denne gangen by på flere verdensbegivenheter. I den grad det er viktig, da..

Skal man legge markedsandeler til grunn, vil det være Bavaria-verftets to nykommere som vil tiltrekke seg størst oppmerksomhet. Bavaria 31 Cruiser og Bavaria 34 Cruiser er det bare svenskene på Orust som har sett før – for noen uker siden på utstillingen der.

Disse båetene er ikke bare nye, de er også representanter for en helt ny oppgradering av Bavarias modellspekter. Senere i høst kommer Bavaria 38 Cruiser, og i går slapp de tegningene for nok en modell; Bavaria 40 Cruiser. SEILtv har kikket seg rundt om bord i Bavaria 34 Cruiser, og i neste utgave av SEILmagasinet har vi prøveseilt Bavaria 31 Cruiser, og inntrykket vi sitter igjen med er at Bavaria nå virkelig er på rett spor.

X-34 ALLER FERSKEST. Mens pressen vandret rundt på bryggene på Kadettangen i går, ble den splitter nye X-34en rigget opp på X-Yachts’ anlegg på Nesset i Bundefjorden i går. I dag klokka 12 vil båten bli vist offentlig for aller første gang.

Også Bénéteaus Oceanis 37 møter sitt publikum for første gang i dag. Det samme gjør Jeanneaus Sun Odyssey 45 DS. I tillegg er det en lang rekke båter som vises i Norge for første gang.

Franske RM 1200 vil blant annet være et helt nytt bekjentskap for mange, og spesielt de som måtte gå med langturplaner bør ta en kikk på den. For dem som virkelig vil se noe flott og fint – og kostbart – vil Sweden Yachts 54, Najad 570 og X.55 være båtene.

Båter i sjøen varer frem til søndag og værmeldingen er lovende. Vil du se nye båter er Kadettangen i Bærum stedet. Og har du ikke anledning, kan du følge med på seilmagasinet.no, SEILtv, SEILbåtkatalogen og SEILmagasinet. Der vil du kunne se alle nyhetene etter hvert.