Ny, spennede båt på trappene

Landmark 43-lillesøster til Norge

Landmark 43-lillesøster til Norge

King 40 fra Mark Mills’ tegnebord er på mange måter en forminsket Landmark 43, og nå har Claus Landmark også begynt å selge denne. Den første båten kommer til Norge til våren.

Publisert Sist oppdatert

Bak King 40 står det amerikanske selskapet Summit Yachts, men båten bygges i Argentina. Bak Summit Yachts står blant annet Barry Carroll, tidligere eier av ikke ukjente Carroll Marine, som bygde en lang rekke kjente one off båter og for eksempel også Farr 40er.

– King 40 er svært lik one off-båtene TIAMAT og MARINERS COVE, som har markert seg på regattabanen i England, forteller Claus Landmark. Han kan også fortelle at båten har mange fellestrekk med hans egen Landmark 43, men den er tre fot kortere. Landmark har nå tre modeller i sin salgsportefølge; Landmark 43, King 40 og Md 35, og han tar sikte på å etablere seg som selger av båter med spesiell karakter.

King 40 vil debutere for alvor i internasjonal sammenheng under Key West Race Week i USA nå i januar.

Byggenummer 6 av båten er bestilt til Norge og den vil etter planen komme denn våren, der den vil kunne bli et spennende tilskudd til den norske regattaflåten. Båten fås enten med baugspryd eller vanlig spinnakerbom. Karbonfiberrigg er standard.

Data og mer informasjon finner du i SEILbåtkatalogen.