Redningaksjon

Full fyr i båt i Bergen

Full fyr i båt i Bergen

En Jeanneau 45 tok full fyr rett utenfor Bergen torsdag kveld. Eieren og eneste om bord måtte gå i flåten for å slippe unna flammene og røyken, og ble kjørt til legevakten. Brannen ble slukket etter 20 minutter.

Publisert Sist oppdatert

- Vi så brannen rett før halv åtte og det gikk ikke mange minuttene før jeg var ved båten. Da brant det godt og eieren hadde gått i flåten for å komme seg unna, forteller Ørjan Wollertsen.

I RING. Han kjenner eieren, som var den eneste om bord, fordi han har båten i utleie i sitt selskap Nautic Sailing.

I følge Wollertsen brant det minst 20 minutter om bord og båten gikk sakte i sirkel på tomgang. Det gjorde også sitt til at det ble vanskelig for Redningsselskapets RS 137 Kristian Gerhard Jebsen, som kom først til båten der den gikk i ring innerst i Hjeltefjorden, vest for Askøy.

- Det var ikke helt enkelt å få stanset den, men vi fikk skumlagt den og slukket brannen, forteller Jan Morten Ramsøy, maskinist på Kristian Gerhard Jebsen til SEILmagasinet.

FLERE KOM. Det kom også flere brann- og Kystvaktfartøy til stedet i rask rekkefølge. Området rundt Bergen er godt bemannet med utrykningsfartøyer.

- Eieren ble hentet av ambulanse på land og kjørt til legevakten. Han fortalte at motoren begynte å fuske før det tok full fyr. Heldigvis hadde han redningsflåte slik at han kunne komme seg unna, sier Ørjan Wollertsen.