Imhoff seilklær representert i Norge

Nye seilerklær fra nederlandsk seiler

Nye seilerklær fra nederlandsk seiler

Imhoff er et velkjent seilernavn i Nederland, men de aller fleste er kjente med navnet gjennom sitt bekjentskap med seilklær som bærer navnet Imhoff. Nå er denne kolleksjonen kommet til Norge, representert ved importøren SailTuv.

Fred Imhoff var en svært dyktig nederlandsk jolleseiler på 1970-tallet som etter hvert forsøkte seg både som forfatter (boken «Boat tuning for speed» var selve bibelen for jolleseilere den gangen) og seilmaker. Men til slutt endte han opp med å gjøre suksess med en kolleksjon seilklær.

På mange måter er Fred Imhoff Nederlands svar på engelske Keith Musto. Begge var topp internasjonale jolleseilere, og begge har skapt hver sin bedrift som produserer og skaper tekniske seilklær.

Imhoff seilklær har eksistert i 35 år og de konsentrerer seg om å lage teknisk seiltøy.

SEILERE. – Alle hos Imhoff er seilere, og de lager kun seiltøy. Alle viktige detaljer som pusteevne, vanntetthet, funksjonalitet og komfort blir ivaretatt grundig. Nå har Imhoff utviklet en helt ny serie seilklær basert på nyutviklede high-tech laminater, sier Stian, Stein og Inger Tuv som står bak SailTuv.

VPR-20 kalles den nye 3-lags membranen som skal ha ekstremt god pusteevne, men som likevel har en vanntetthet som tilsvarer trykket fra en 20 meter vannsøyle. Denne membranen er utviklet i Japan sammen med en avdeling av Toyota Corporation, forteller importørene.

Plaggene fins i mange varianter, både som jakker og bukser, alt etter hva slags bruk de er tiltenkt. I fjor ble et av plaggene, en «Racing Jacket» nominert til den prestisjefylte utmerkelsen Dame Award under utstyrsutstillingen METS.

SailTuv selg produktene sine kun fra nettbutikken sin, www.sailtuv.no.