Etap 30 CQ tatt ut av produksjonshallen

Ny Etap med dehlersk innflytelse

Ny Etap med dehlersk innflytelse

Etap 30 CQ er det første, synlige tegnet på i hvilken retning Etap-modellene vil gå etter at Dehler kjøpte det belgiske verftet. Båten er en oppgradering – eller rettere en ombygning – av Etap 28S og presenterer mye nytt. SEILmagasasinet viser deg de første bildene.

Båten vil bli vist på høstens utstillinger, og den første utgaven er nå ute av produksjonshallene. Modellen har fått betegnelsen 30 i stedet for 28; kort og godt fordi den faktisk er 30 fot lang. CQ står for «comfort» og «quality», som nettopp er nøkkelord for filosofien bak de nye Etap-modellene i Dehlers regi.

Litt overraskende i disse miljøtider er at verftet gjør et nummer ut av at Etap CQ leveres med teak i cockpiten og på dekket, men det legges kjapt til at et kork-alternativ kan fåes. For å bygge opp under målet om «quality» og «high class», har båten også fått seks design-kryssholt fra Nomen.

I forhold til Etap 28s er vinduene i overbygget betydelig større, hvilket betyr mer lys under dekk. Interiøret i lys eik bygger opp rundt dette. Ifølge Erik Dietzel i Quality Yachst AS, som importerer Etap, er det ståhøyde rund baut; i salongen, i byssa, i akterlugaren og på toalettet. Han mener også at båten på grunn av de store lysåpningene utmerket kan styres innenfra ved hjelp av autopilot.

Etaps varemerke; at de er synkefrie, er bibeholdt i Etap 30 CQ, noe som i praksis også betyr god isoloasjon.

Båten leveres normalt med finnekjøl som stikker 1,76 m dypt, men den kan også fås med tandemkjøl som kun stikker 1,1 meter i vannet og gir tilgjengelighet til et utall flere havner ute i skjærgården.

– De fleste vil ikke merke forskjellen i seilegenskaper mellom en finnekjøl og en tandemkjøl, mener Dietzel.

Data og flere bilder finner du i SEILbåtkatalogen.