SEILmagasinets julekalender 2008

En sikker julepresang

En sikker julepresang

Denne vesle, oransje «dingsen» utvikler 120 decibel og er uten tvil en sikker julepresang.

En fløyte hører med til redningsutstyret om bord, og den ligger gjerne gjemt i redningsflåten eller henger fast til hesteskobøyen akter. Noe særlig mer lyd i disse fløytene enn en middels dommerfløyte, er det gjerne ikke.

Da er det noe ganske annet med Storm Whistle, skal vi tro firmaet Hode Over Vann som importerer denne fløyten som det påstås er den munnblåste fløyten i verden som gir fra seg mest lyd. At det er god låt i den, kan vi bekrefte: Et støt i fløyten fikk det virkelig til å single i ørene!

Men så advares det også i opplysningene om Storm Whistle: Volumet kan være skadelig for hørselen hvis det blåses rett mot noen på kort avstand.

120 decibel yter fløyten, og ifølge Hode Over Vannet har den erobret plassen som sikkerhetsfløyte nr. 1 i verden. Mange redningsaksjoner skal være blitt avblåst på grunn av tidlig funn – takket være fløyten.

–Lyden bærer langt, sier Lars Fossum i Hodet Over Vannet. Han anbefaler alle som går i fjellet eller er på sjøen å ha en slik i lommen. Prisen er kr 90.

Det kan vel kalles en sikker julepresang?