SEILmagasinets Julekalender 2008

Prisverdig og renslig, men utenfor rekkevidde?

Prisverdig og renslig, men utenfor rekkevidde?

Dette hører definitivt ikke til standardutstyret om bord i de fleste båter. Skjønt, det er ikke tvil om at det vi blir vante med på land – forfølger oss om bord og blir aktuelt der også. Men som utstyr i en 30-foter? – Neppe…

Publisert

Jo, den til venstre – et elektrisk toalett fra den italienske produsenten Tecma – kan være aktuelt om du virkelig vil legge  penger og innsats i å optimalisere fasilitetene i toalettrommet om bord – også i en 30-foter. Men den til høyre, et bidé, stiller vel litt i periferien når det kommer til øvre del av utstyrslisten…?

Men når det er sagt, er det prisvinnende produkter det dreier seg om. Tecmas Privilege-serie vant nemlig Dame Award-prisen i sin kategori under årets METS-utstilling i Nederland – en fagutstilling som kan skryte på seg å være verdensledende når det gjelder båtutstyr.

Rent praktisk er produktene forbilledlige når det gjelder design, og de har en nærmest skulpturell form – som også forenkler renholdet. Vakkert og effektivt, med andre ord. Det heter seg også i juryens bedømmelse at toalettsetet og -lokket lar seg felle ned så lydløst at du ikke vekker de andre gjestene om bord.

Det er kanskje værre med lyden fra det du måtte plumpe oppi…

Innebygd i toalettet er  en kvern som  maler istykker innholdet, slik at det på sin videre ferd gjennom båten skal ha en slik konsistens at det ikke «kjører» seg fast.