Garmin og Asus går sammen

Nå skal du kunne ringe med GPSen

Nå skal du kunne ringe med GPSen

Ifølge flere kilder ble det for noen uker siden inngått et samarbeide mellom Garmin og elektronikk-produsenten Asus. Resultatet vil bli en GPS du kan ringe med.

Publisert Sist oppdatert

Dn.no skriver: GPS-produsenten Garmin og elektronikkprodusenten Asus annonserte på onsdag at de går sammen om å designe, produsere og distribuere mobiltelefoner hvor navigasjon og lokaliseringstjenester skal stå i fokus. Asus er mest kjent for sine billige mini-pc-er Asus Eee, som de har hatt stor suksess med verden over.

Den første telefonen kommer til å hete Garmin-Asus Nüviphone G60 og er ventet på markedet i løpet av våren 2009.

NAVIGASJON OG TELEFON. I en pressemelding fremhever selskapene viktigheten av å se mulighetene i konvergensen mellom navigasjon og mobil, og lover GPS-mobiler med avanserte nettjenester i fremtiden.

I første om gang er det snakk om en kombinasjon av telefon og navigering i bil, men med Garmins posisjon innen maritim navigasjon er det vel grunn til å tro at det også kommer en maritim GPS med sjøkart og mobiltelefon i ett?

Mobiltelefoner med GPS-funksjon er ikke lenger noe nytt, men når utgangspunktet er omvendt, er det grunn til å vente seg noe nytt.