Søk i arkivet

Båter har grunnstøtt i SverigeGarmin tilbakekaller kart med feil

Garmin har fått spesifikke rapporter om feil i farvannene rundt Sverige og Danmark. Det har medført at  Bluechart g2 og Bluechart g2 Vision nå blir tilbakekalt.

I anledning tilbakekallelsen har de sendt ut denne pressemeldingen:

«Garmin Ltd. melder at foretaket gjennomfører en frivillig tilbakekalling av alle 2009 versjoner av Bluechart g2 og Bluechart g2 Vision. Dette skyldes sikkerhetsmessige årsaker.
De berørte kartbrikkene er solgt mellom april 2009 og 4. juni 2009.

I enkelte områder er det fremkommet feil og brister i presentasjonen av dybder og dybdekurver, hvilket kan lede til feilaktige opplysninger om farbart/ikke farbart farvann, med risiko for skade på båt og besetning.

Garmin har fått spesifikke rapporter om feil i farvannene rundt Sverige og Danmark. De kan dog ikke med sikkerhet utelukke at feil også eksisterer utenfor disse områdene. På grunn av dette, har Garmin frivillig valgt å tilbakekalle alle omtalte kart på global basis. Dette gikk Garmin ut med 4. juni 2009, etter at den foreslåtte tilbakekallingen var meddelt maritime myndigheter. Ingen andre produkter berøres av denne tilbakekallingen.

Produktene som berøres er 2009 versjonen av Bluechart g2 på Garmin proprietær brikke, Bluechart g2 på microSD/SD brikke og Bluechart g2 Vision på microSD/SD brikke.
Kunder som har én eller flere kartbrikker som er berørt av dette, advares mot å bruke disse til navigasjon.

Berørte kunder kan via sine forhandlere, eller direkte med distributør, få byttet sine kartbrikker med Bluechart g2 eller Bluechart g2 Vision av versjon 2008.5. Når feilen i 2009 versjonen er utbedret, vil Garmin kostnadsfritt oppdatere til siste versjon av kartene.

Mer informasjon her.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen