Nye modeller fra Bénéteau

Luksus, lys og harmoni

Luksus, lys og harmoni

Targabøyle og et stort, åpent akterskip – det er de mest iøynefallende trekkene ved Bénéteaus nye flaggskip – Oceanis 58. Selv sier verftet at det er en båt med luksus, lys og harmoni.

Publisert Sist oppdatert

Ved stadig å dryppe nyheter rundt sitt nye flaggskip, har Bénéteau bygd opp spenning rundt hva Oceanis 58 endelig vil komme til å bli. Det er en båt som i hovedtrekkene er en forlengelse av den eksisterende Oceanis–«look»en, men her er også nye elementer:

TARGABØYLE. Targabøylen løfter storseilshalingen opp og unna veien for livet i cockpiten. Storseilshalingen er ført frem til masten og kommer akterover igjen sammen med øvrige fall og trimliner, men i motsetning til å ende på hyttedekket, dukker de først opp så langt akter at rormannen faktisk har det hele innen rekkevidde via vinsjer rett i forkant av rattene. Også genuaskjøtet er ført akter til rormannen, som derved skal kunne ta hånd om seilhåndteringen på egen hånd – om det er ønskelig.

I targabøylen er det innebygd cockpitlys og høyttalere.

LANGT AKTERSKIP. Det åpne, lange akterskipet er et annet iøynefallende og originalt trekk ved Oceanis 58. Foruten å være badeplattform, er plassen også en lun og fin soleplass både under seilas og i havn. Og med målene som oppgis til å være 135x265 cm, har man virkelig en plass å boltre seg på.

Båten har også ulike arrangementer for å kunne heise en liten jolle opp på hekken under seilas.

LUKELEMMER MED EL-DRIFT. I en båt som Oceanis 58 er det fokus på komfort og velvære. Både over og under dekk står dette i høysetet. En spesiell detalj om bord er at nedgangen åpnes elektrisk ved at lukelemmene skyves vekk og ut av veien slik at åpningen ned blir stor og åpen. Det bør gi god forbindelse mellom salong og cockpit.

Og når det gjelder bredde: Verftet påpeker at dørene under dekk er ekstra brede slik at man skal slippe å åle seg inn i de enkelte lugarene.

UTSYN AKTEROVER. Som i alle nye båter er lys og luft et sentralt tema, og det ekstraordinære i så måte om bord i Oceanis 58, skal være panoramavinduer i akterlugarene med utsyn akterover.

Riggen er fra Seldén, har tre salinger og et seilareale som skal gi båten rimelig gode og raske seilegenskaper. I baugen er en 16 hk baugpropell med i en «easy docking pack».

Konstruktører er Berret Racoupeau Design, mens Nauta Design står for interiøret og øvrige designløsninger. Når båten vil bli vist for første gang, er ikke kjent, men det er en nyhet det står anført 2010 ved.