Ny versjon

Norges mest solgte kartprogram med Navionics kart

Norges mest solgte kartprogram med Navionics kart

Kartprogrammet Tiki for PC er sannsynligvis det mest solgte her i landet de siste årene. Nå er det utviklet en ny versjon av programmet for Navionics vektor-kart, som finnes for hele verden.

Publisert Sist oppdatert

Kartprogrammet Tiki var opprinnelig laget for BSB-rasterkart, som bare ble produsert for deler av det sydlige Norge. Nå er det utviklet en ny versjon av programmet for Navionics vektor-kart, som finnes for hele verden. Dermed kan Tiki også være aktuelt for båteiere nord i landet.

Tiki er anerkjent som et godt og rimelig kartprogram. Jeg har så vidt prøvd den nye versjonen for Navionics kart, og det ser meget bra ut.

FLERE FUNKSJONER. Programmet er akkurat like brukervennlig som før, og med de nye kartene følger det langt flere funksjoner enn med «de gamle» raster-kartene. For eksempel inneholder kartene informasjon om tidevann. Og nå kan man navigere med «kursen opp» på skjermen, noe som enkelte brukere savnet på raster-kartene.

Navionics-kart leveres på minnebrikker, og de må leses inn i PCen med en spesiell minne-brikke-leser. Har du Navionics kart-brikker til en plotter, kan de også brukes med Tiki.

Programmet koster det samme for rasterkart som for Navionics vektor-kart; ca. 1600 kroner. Har du TIKI Pro fra før, får du 50% rabatt. Både program, kart og brikke-leser selges av Nautisk Forlag AS.