Hanse 370 og 540 med ansiktsløftning

Tradisjonelle elementer i modernisert Hanse-modell

Tradisjonelle elementer i modernisert Hanse-modell

Hanse-verftet har endret på to av sine modeller før høsten og gitt dem nye navn: Hanse 375 og Hanse 545.

Publisert Sist oppdatert

Hanse 375 har utgangspunkt i Hanse 370 og nye Hanse 545 stammer fra 540, og endringene går på design og funksjon. Alle skrog- og seilmål er de samme.

RETRO. Størst er endringene på Hanse 545 som har fått et helt nytt overbygg i en slags retro-moderne stil med loddrette vinduer rund baut. Dette gir, ifølge Fredrik Larsen i Fjord Boats AS, som importerer Hanse-båtene, svært mye lys under dekk. Selv sier verftet at de har hentet elementer fra eldre båtdesign som gir et funksjonelt bidrag i en moderne båt.

Hanse 545 vil også få en stor eierlugar akter, og med tanke på volumet i Hanse-skroget, vil den ventelig bli svært stor. Alternativt kan man få to lugarer akter og en stor eierlugar forut.

Verftet beretter også om at de har lagt mye omtanke i lukenedgangen mellom cockpit og salong for å gjøre den så god og sikker som mulig.

MINDRE ENDRINGER. Hanse 370 har vært en av Hanse-verftets største salgssuksesser, og endringene som har ført til navnebyttet er i hovedsak at cockpiten er blitt åpen akter og at båten nå kan fås med doble ratt.

Hva de nye modellene vil koste er ennå ikke fastlagt, men Larsen antyder at de vil kunne komme til å være noe høyere enn prisen på forgjengerne.

– Men det er ikke sikkert, sier han.