Dufour 40e

Følger opp i ny Dufour-stil

Følger opp i ny Dufour-stil

Helt på tampen av juli lettet det franske Dufour-verftet på sløret og viste frem sin nye Dufour 40e. Det er en helt ny modell som følger opp i stilen til Dufour 34e og Dufour 45.

Publisert Sist oppdatert

Dufour 40e inngår i verftets Performance-serie, hvilket innebærer at den sikter seg inn mot et publikum som vil ha en rask båt med regattapotensiale, samtidig som den også skal kunne være en god turbåt – en cruiser/racer med andre ord.

LIKE YTTERMÅL, MEN NYTT SKROG. Stilen både over og under dekk er i tråd med de nyere Dufour-modellene, og pressemeldingen sier at profilene på kjøl og ror er optimalisert for å gi båten gode bidevindsegenskaper. Skroget skal også være helt nytt i forhold til forgjengeren Dufour 40, men yttermålene er ikke vesentlig forskjellige.

Dufour 40e bærer imidlertid mer seil, og det er vel også grunn til å tro at båten på moderne vis er slankere i forskipet enn forgjengeren. Dette indikerer at det vil bli en båt som legger «gamle» Dufour 40 bak seg i kjølvannet.

KLASSISK KOSELIG. Under dekk kan man få tre innredningsvarianter der det er i endeskipene valgene kan foretas. Man kan velge mellom to eller tre doble lugarer. Også antall toalettrom – ett eller to – inngår i valgmulighetene.

Bruk av moabi mahogni og Corian inngår i innredningen, materialer som er med på å gi Dufour-båtenes etter manges mening en karakteristisk varme og klassisk «koselige» atmosfære under dekk – der hvitt blir spilt opp som kontrast mot den rødlige mahognien.

ERGONOMISK OG PRAKTISK. Verftet legger også vekt på at de i den nye båten har hatt fokus på ergonomiske og praktiske løsninger, ved siden av det som nå kjennetegner alle moderne båter – mye lys og luft under dekk.

– Vi håper at vi rekker å få den nye Dufour 40e til utstillingen Båter i sjøen. I så fall vil den få verdenspremiere på Kadettangen, sier Petter Anthonsen i Blue Peter AS til SEILmagasinet.