Ny 31-foter fra Elan

Dobbelt fra Elan

Dobbelt fra Elan

Elans nye 31-foter har tydelig slektskap til sin storesøster 450.

Publisert Sist oppdatert

Tor Hove hos Elan-importør Fjord Sail, har prøveseilt den nye Elan 310 og forteller at båten er en logisk fortsettelse av utviklingen som startet med Elan 450 – som sin storesøster har Elan 310 doble ror.  I tillegg har båten fått «chines», som er en knekk i skroget i akterskipet. Formålet er å gi mer løft på lens og dermed bedre fartsegenskaper.

PRØVD. Tor Hove har selv skrevet noen ord om prøveseilasen:

– Det blåste 8-10 knop under prøveturen. Stabiliteten var det første vi la merke til. Allerede når man går ombord i båten ved kai merker man at det er en helt annen stabilitet i denne båten enn man er vant til i båter med denne størrelsen. Det samme inntrykket fikk man under seil, skriver han.

Ifølge Hove er Elan 310 en båt med egenskaper som passer både nybegynnere og de mer erfarne. Nybegynneren vil først og fremst ha glede av en utmerket stabilitet og meget god rorkontroll selv ved overdreven krengning. Med en 110% fokk er båten  letthåndterlig og egner seg godt til seiling med et begrenset mannskap.

EGENSKAPER. – De mer erfarne vil trolig først og fremst sette pris på fartsegenskapene i en frisk spinnakerslør. Det brede akterskipet gir gode planingsegenskaper og med doble ror er rorkontrollen enestående selv ved ekstrem spinnaker kjøring, fortsetter Elan-importøren.

– Elan har forsøkt å lage båten mest mulig fleksibel. Det er derfor mulig med enkle midler å ta ut deler av innredningen for å spare vekt når man seiler regatta. Skap i akterkabin, toalett, ved kartbord og i salong er alle demonterbare med enkle midler, avslutter, Tor Hove.