Fra bygg til båt

Frode Lund ny adm.dir i Lunde Båt AS

Frode Lund ny adm.dir i Lunde Båt AS

Frode Lund starter mandag i sin nye jobb som administrerende direktør i Lunde Båt AS. Han kommer fra bygg- og eiendomsbransjen, men har seilt i hele sitt liv.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært mye saltvann rundt Frode Lund de siste årene, for i 2008/2009 tok han og familien et år «off», realiserte drømmen og la ut på seiltur, på det etter hvert så kjente triangelet Norge–Kanariøyene–Karibia–Norge. Turen inkluderte ARC-regattaen.

FORNØYD KUNDE. Turen skjedde i en Bavaria 44, familiens tredje Bavaria. De startet i en Bavaria 34, avanserte videre til 38 og så en 44 – inntil han nå har endt opp med å være ansvarlig for salget av alle Bavaria-modellene.

– Jeg har vært ekstremt godt fornøyd med Bavaria-båtene vi har hatt og den vi har. Vi er turseilere, og ikke regattaseilere, og for sånne som oss har båtene vært midt i blinken, sier Frode Lund til SEILmagasinet.

Han påpeker at det er to viktige forhold å tenke på når man skal kjøpe båt:

– Den ene er at du liker modellen, den andre at selgeren etterpå kan yte deg god service. Som kunde synes jeg Lunde Båt AS har oppfylt begge disse kravene til fulle.

SPENT PÅ NYE MODELLER. Han oppgir også en tredje grunn til å gå fra en stilling i Holm Eiendom AS til å overta roret i Lunde Båt AS:

– Den nye modellserien verftet nå kommer med viser at det er nytenkning og en ny giv hos verftet. I tillegg skader det ikke at det nå ser ut til at markedet løsner litt igjen.

– Det virker kanskje rart å gå fra bygg- og eiendomsbransjen til båtbransjen, men jeg ser store likheter i hvordan dette skal løses. Gjennom å ha seilt i hele mitt liv og drevet med salg de siste 15 årene, så føler jeg også at jeg har noe å bidra med, sier Lund, som er utdannet murmester.

TREKKER SEG TILBAKE. Noen tiltredeserklæring har han ikke.

– Jeg vil nok la det gå noen uker først og se hvordan dette er, sier han.

Frode Lund trer inn i stillingen som eieren av Lunde Båt AS, May Len Stensaker, det siste året selv har hatt. Nå ønsker hun å tre tilbake fra den daglige driften, og hånden på roret i firmaet i det daglige er det nå Frode Lund som skal ha.


 

Alt innhold på www.seilmagasinet.no er opphavsrettslig beskyttet – © SEILmagasinet. 
SEILmagasinet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. SEILmagasinet har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.