Google Maps på GPS-telefonen

«Gratis» posisjonering på mobilen

«Gratis» posisjonering på mobilen

Stadig flere får GPS på mobiltelefonen. Sammen med programmet Google Maps kan du da se på et kart hvor du er. Tjenesten koster ikke noe – bortsett fra Internett-abonnementet.

Publisert Sist oppdatert

Mange nye mobiltelefoner leveres nå med en innebygd GPS, og det betyr at det snart kan bli slutt på at du må kjøpe elektroniske kart – eller kartprogram. For med det nye programmet Google Maps på mobilen, har du et fullgodt posisjoneringssystem. Det viser i detalj hvor du er på kartet, eller på et bilde tatt fra en satellitt.

KART OG BILDER. Kartene eller satellitt-bildene lastes automatisk ned ettersom du forflytter deg. Forutsetningen er at mobilen er tilknyttet Internett, og at du har mobildekning.

Du kan panorere og zoome i kartet på vanlig måte, lagre waypoints, og legge opp ruter. For bil-bruk kan du oppgi adressen du vil kjøre til, og Google Maps viser hvilke veier du skal kjøre på.

FOR SJØEN? Foreløpig finnes ingen gode sjøkart (som jeg har sett), men likevel kan dette være et grovt hjelpemiddel – helst sammen med sjøkart av papir – til å finne frem på vannet. Kartplotternes tid er kanskje ikke riktig forbi – ennå – men Garmins aksjer falt i hvert fall mye da denne nye typen tjeneste  ble annonsert for kort tid siden.