Faurby 325

Bank-erfaring i ny Faurby-modell

Bank-erfaring i ny Faurby-modell

Faurby har blandet det beste fra to verdener i sin nye modell, Faurby 325.

Den nye modellen er basert på Faurby 330 og på erfaringene de har gjort seg med de endringene den danske storseileren Jesper Bank gjorde med storesøsteren Faurby 396.  

– F330-modellen har flere steder blitt litt av en kultbåt, spesielt i området rundt Bodensee i Tyskland. Siden 1990 har den solgt i over 80 eksemplarer, og for tiden finnes det ikke én eneste brukt F330-modell til salgs i Europa. Båten er spesielt kjent for sine gode seilegenskaper, og selvfølgelig også Faurbys velkjente byggekvalitet. Dette har vi tatt utgangspunkt i og modernisert, sier salgsdirektør Thomas Dan Hougaard i Faurby Yacht i en pressemelding som er viet nyheten.

T-KJØL. Og om hvordan verftets omfattende samarbeid med Jesper Bank har influert på den nye modellen, sier han:

– 325-modellen får en tilsvarende T-kjøl og ror som vi utviklet til vår «Jesper Bank Edition». Det betyr at vannmotstanden på kjøl og ror er redusert med 42 % i forhold til tidligere. Dessuten er vektfordelingen i båten optimalisert, noe som gir en enda bedre seilopplevelse.

MULIGHET FOR EL-MOTOR.  Under dekk vil F325 skille seg fra alle Faurbys tidligere modeller ved at båten leveres med mulighet for el-motor. Med el-motor og batteripakke vil båten kunne seile i ca. 6 timer ved 5–6 knops fart, heter det i pressemeldingen, som fortsetter:

«F325 er svært rommelig og det er god plass til både å bevege seg og slappe av. Den doble forkøyen har masser av skapplass og en seng som er 2,10 meter lang. Akterkøyen er også dobbel og har en lengde på 2,00 meter og en bredde på 1,40 meter. I tillegg finnes det toalettrom med dusj.»

– Det eneste vi overhodet ikke har endret på, er de gode materialene og de smekre linjene. Høy kvalitet, vakre linjer og gode seilegenskaper, er fortsatt vår førsteprioritet, sier Thomas Dan Hougaard.

Prisen er satt til kr 1 395 000 for sjø- og seilklar båt – inklusive merverdiavgift.