Er blitt en juletradisjon hos Blue Peter AS

47-foter under juletreet

47-foter under juletreet

Hos Blue Peter AS ser det ut til å ha blitt en tradisjon å selge båter som skal legges under juletreet.

Publisert

I fjor var det Tor Inge og Trude Betten i Drøbak som kunne overraske resten av familien med å ha en båt under juletreet. Den gangen lå det en Dufour 40 i kraft av en sirlig innpakket brosjyre der.

DELPHIA 47. En tilsvarende gave vanker det under juletreet til en annen familie på Østlandet, som Petter Anthonsen i Blue Peter AS av naturlige grunner ikke kan røpe navnet på. Denne gangen dreier det seg om en enda større pakke; en Delphia 47.

– Ja, dette er den største julepresangen så langt, smiler Anthonsen.

BARNA VET IKKE. – Den blivende skipperen slipper heldigvis å pakke inn båten under treet, da båten ikke er produsert ennå. Men han vil pakke inn en brosjyre av båten og legge den under juletreet. Barna i familien vil nok få seg en overraskelse når de pakker opp den lille pakken…, sier han.

NYTT SYSTEM. Og pakkeoppakkerne kan glede seg over å få en velutstyrt båt, som blant annet vil være utstyrt med Sleipner Motors nye « Hold båten i brygga system». Systemet består av to nedfellbare propeller, en forut og en akter.

– Med dette systemet for man ikke bare et hjelpemiddel til enklere manøvre i havn,  men det hjelper deg også å fortøye båten. Du trykker på «hold båten i brygga»-knappen, og da vil begge sidepropellene presse båten mot brygga. Deretter kan enkelt og rolig og uten stress fortøye båten alene, selv om det blåser litt, forteller Petter Anthonsen.