Cobra HH475

VHF med blåtann

VHF med blåtann

Den første håndholdte maritime VHF-radio med blue­tooth kommer fra Cobra.

Publisert Sist oppdatert

Har du en slik om bord, kan du trygt legge mobiltelefonen under dekk – godt beskyttet fra salt sjøvann – og bruke VHFen til alle telefonsamtalene.

UVANLIGE FUNKSJONER. Cobra HH475 er en liten håndholdt VHF-radio med flere uvanlige og avanserte funksjoner. I tillegg til bluetooth, har den en digital stemme-opptaksfunksjon som produsenten kaller «Rewind-Say-again», og som skal gjøre at du aldri går glipp av en beskjed.

Radioen har en oransje farge, som gjør at den skal være lett å få øye på. Den veier bare 228 gram – inklusive batteri, og flyter horisontalt. Sendereffekten er på 6 watt. Prisen er ca. 2800 kroner.

40 ÅRS ERFARING. Ifølge den norske leverandøren har Cobra mer enn 40 års erfaring med å utvikle og produsere kommunikasjonsradioer. I Norge har vi først blitt kjent med deres produkter i løpet av de siste årene. De tilbyr i dag en rekke VHF-modeller for maritim bruk, både håndholdte og for fast montering, til priser fra under 1000 kroner.

Denne radioen er blant de mer avanserte. Produktene finner du blant annet i butikkene til BestMarin-kjeden, som eies av Flak AS i Kristiansand.