Båter i sjøen

Flere spennende seilbåt-nyheter

Flere spennende seilbåt-nyheter

400 båter og 60 telt; Båter i sjøen er fulltegnet. Jeanneau Sun Odyssey 379 får verdenspremiere og er en av flere seilbåtnyheter.

Publisert Sist oppdatert

Den flytende utstillingen på Kadettangen i Bærum finner sted fra 1.–4. september, og der vil du kunne se 74 seilbåter. Jeanneau Sun Odyssey 379, som er en ny lillesøster til suksessen Sun Odyssey 409, vil bli vist for verden for aller første gang i offentlig sammenheng, men det er også mange andre nyheter som vil finne veien til bryggene utenfor Sandvika i Bærum.

X-YACHTS OG SENSE. X-Yachts’ nye Xp-serie vil tiltrekke seg et publikum som liker cruising og regattaseiling i kombinasjon, mens Bénéteaus nye Sense-serie vil tiltrekke seg livsnyterne som går bryggelangs. Det er Bénéteaus uttalte målgruppe.

Xc 38 og Xp 44 vil begge bli vist hos X-Yachts. Xp 44 viste seg nylig frem for første gang under Færder’n i år, og båten ble utvilsomt lagt merke til – både på vannet og på resultatlisten. Sense 43 og Sense 50 vil med sine brede akterskip og store cockpiter bli lagt merke til når de ligger med hekken til bryggene.

NYE, MINDRE BÅTER. Elan 210 er en interessant nyhet fra Slovenia. Båten er bygd etter samme filosofi som Elan 310 og 350. En båt som henvender seg til samme målgruppe, er nye Campus 7.4 som kommer fra Sverige og som stilles ut av Sjøsenter Skandinavia, som også kan by på en ny Diva 35.

Lunde Båt AS har ingen nye Bavaria-modeller på lager denne gangen – dem har det jo vært mange av de siste årene – men de vil stille ut to Bavaria Cruiser 36 med to og tre lugarer, som dermed synliggjør forskjellen på et eventuelt slikt valg.

KOMMER IKKE. Bestewind 50 står på listen over nyheter, men Arve Eriksen i Bojar AS forteller til SEILmagasinet at denne nederlandske langturbåten ikke vil bli ferdig i tide.

– Vi håper imildertid å kunne stille med en Bestevaer 49 i stedet, sier han.

CR Yachts i Sverige akter å fremvise den nye modellen CR 380 DS, mens Leopard 46 vil bli et nytt katamaran-bekjentskap.

Det tyske Hanse-verftet stiller med Hanse 445 og 495 som sine nyheter, men kanskje aller størst interesse vil det bli for nye Dehler 41 på standen til FjordSailing Yachts AS.

NorYachting AS viser frem Salona 34 og 38.

Du finner hele utstillerlisten på sidene til Norboat.