Jeanneau Sun Odyssey 379

En potensiell salgssuksess?

En potensiell salgssuksess?

Marc Lombard tegnet Sun Odyssey 35 som ble en av Jeanneau-verftets største salgssuksesser, ikke minst i Norge. Nå har han tegnet Sun Odyssey 379, som vises for første gang under Båter i sjøen.

Publisert Sist oppdatert

Snart 10 år er gått siden Sun Odyssey 35 ble lansert, og på denne tiden har volum-markedet flyttet seg fra 34–35 fot til 36–37 fot, og slik sett er siktet rett innstilt fra Jeanneaus side.

MODERNE INGREDIENSER. Nye Sun Odyssey 379 innehar de fleste moderne ingredienser; doble ratt, knekkspant i akterskipet, bredt akterskip, nedfellbart akterspeil og selvslående fokk, om du vil ha. Det hele er pakket inn i et stilriktig design, og på mange måter kan Sun Odyssey 379 fremstå som en syntese av hva som er trendrådende.

Noe av det som gjorde Sun Odyssey 35 til en suksess, var at ved siden av at båten apellerte og var tiltalende, også hadde mange fikse, praktiske og sjøverdige detaljer. Det mener Jeanneau å ha bibeholdt i 379-modellen.

INNHOLDSRIK. Du kan velge mellom å fylle akterskipet med én eller to doble lugarer, Det første valget frigjør babordsiden av cockpiten til et stort stuerom, pluss at toalettet blir atskillig romsligere og inneholder plass til vått tøy.

Byssa er L-formet, og den er som i de fleste Jeanneau-modeller en prioritert plass om bord. I salongen kan bordet senkes slik at man kan få en ekstra dobbelkøye. Det er ikke så mange båter i denne størrelsen som har denne «gammeldagse» løsningen.

Sun Odyssey 379 kan fås med dyp eller grunn kjøl – ja, endog med svingkjøl om det skulle stå på ønskelisten.